Zeeuwse Vereniging voor ICT Belangen

Bijeenkomsten

Hieronder vindt u een overzicht van de aankomende en afgelopen bijeenkomsten.

Bijeenkomst dinsdag 10 december a.s. bij gastlocatie Kastenstudio Zeeland in Vlissingen.

Spreker Eddy van der Stock, strategie & coördinatie (CEO) van V-ICT-OR uit het Vlaamse Lokeren:

V-ICT-OR is koepelorganisatie voor informatie en technologie op het lokale overheidsniveau, en de bezieler van de Vlaamse Virtuele Gemeente. Eddy laat ons kennismaken met de Vlaamse ICT-overheidsmarkt, gaat in op actuele projecten en zaken die er spelen en licht toe wat de doelstelling is van het Vlaamse ICT-overheidscongres dat zij organiseren op 12 december aanstaande. In de dialoog kunnen wij hem bevragen over de mogelijkheden die Zeeuwse ICT-bedrijven hebben in Vlaanderen.

 

 

Hierbij nodigen wij u uit voor een bijeenkomst op maandag 23 september a.s.bij gastlocatie Ricoh Document Center Zeeland in Goes.
 

PROGRAMMA

18:00 uur    Ontvangst, Ricoh Document Center Zeeland
                   Columbusweg 2a (1e verdieping) in Goes
18:30 uur    Soep & broodje
19:00 uur    Welkomstwoord Frans vd Ploeg, voorzitter
                   en Jurgen den Boer, gastheer
19:15 uur    Presentatie Mr. Peter van Schelven
                   Praktische en Juridische Aspecten van
                   ICT- Outsourcing              
20:15 uur    Gelegenheid tot het stellen van vragen
20:30 uur    Netwerkborrel
21:00 uur    Einde

Kosten         Geen, deelname is gratis
Aanmelden  Verplicht middels een mailtje naar el@zvio.nl
Spreker Mr. Peter van Schelven over ICT-outsourcing:
Eén van de wegen die je als bedrijf kan volgen om je meer te kunnen richten op de primaire kernprocessen van jouw organisatie. Maar ook kan ICT-outsourcing een middel zijn om een majeure reductie op de kosten van aanschaf en beheer van de ICT-faciliteiten te realiseren. Of om gebruik te maken van de innovatiekracht van de ICT-provider die bij de outsourcing wordt ingeschakeld.

Jan Los van Aurio ICT geeft uitleg geven over hacken, soorten hackers, pentesten en uiteraard responsible disclosure. Jan gaat laten zien hoe relatief eenvoudige sommige hacks zijn. Aansluitend geeft hij tips om het hacken te voorkomen en waar men rekening mee dient te houden. Deze bijeenkomst is een aanrader voor iedereen die te maken heeft of werkt met ICT. Kortom voor elke ondernemer.
Een vervolgbijeenkomst, niet iedereen is vanwege vakantie in de gelegenheid om te komen, is niet uitgesloten.

Gastlocatie: Woongoed, Segeersingel 6 in Middelburg
PROGRAMMA

18:00 uur       
Ontvangst in de kantine van Woongoed
18:30 uur       
Broodjes en soep aansluitend een korte rondleiding
19:00 uur       
Welkom door voorzitter Richard Harinck en gastheer Frans van der Ploeg, introductie Woongoed & VVA en de ZVIO deelnemers
19:15 uur       
Escaperoom en Game Data Kwaliteit
20:00 uur
Pauze
20:10 uur
Escaperoom en Game Data Kwaliteit
20:50 uur
Gezamelijke afsluiting
21:00 uur
Netwerkborrel

Vrije toegang
aanmelden via el@zvio.nl

Hierbij nodigen wij u uit om op donderdag 4 april a.s. deel te nemen aan een bijeenkomst over het actuele onderwerp 'Digitale Transformatie’ door Dirk Jan de Vlieger van Microsoft.

Onze klanten zijn op reis om nieuwe mogelijkheden te bouwen en hun bedrijfsmodellen opnieuw vorm te geven en tegelijkertijd een duurzaam concurrentievoordeel te creëren in digitale vorm. Innovatie speelt hierin een grote rol en snelheid is hierbij van groot belang. Technologie vervaagt de grenzen tussen fysieke producten en virtuele ervaringen. Dit is onze industriële revolutie. Ontwrichting is de nieuwe realiteit en de mogelijkheden zijn grenzeloos. Het is een wereld waar de randen niet langer de grenzen zijn maar deze gevuld worden met nieuwe richtingen en nieuwe mogelijkheden. Tijdens deze sessie zal Microsoft inzicht geven welke rol zij spelen in dit digitale tijdperk.

Hierbij nodigen wij u uit om op maandag 25 februari a.s. deel te nemen aan een bijeenkomst ‘Cybercrime’: Hoe ga je om met dit risico, wat zijn de risico’s van cyber en kan je dit risico afdekken met een verzekering? En wat houdt deze verzekering eigenlijk in?’ De bijeenkomst wordt op ons verzoek georganiseerd bij de Rabobank Oosterschelde in Goes. Dit is de eerste lunchbijeenkomst van de ZVIO.
 
De presentatie zal worden gegeven door mevrouw Kim Martens Neto, cyberspecialist binnen Chubb https://www.chubb.com/benelux-nl/about-us/company-details.aspx en Daniël van der Vliet, risicospecialist verzekeren groot zakelijk.
 
In deze bijeenkomst wil men vele actuele vragen beantwoorden en ervaringen delen.
Welke risico’s loopt een ondernemer nu eigenlijk? En wat dekt een verzekering? Hoe groot is de kans dat?


 

Op dinsdag 29 januari 2019 zijn we te gast bij Woongoed in Middelburg. Ons lid Frans van der Ploeg, I&A en Contractbeheer, vertelt op deze avond over hoe zijn personeel triggert op het gebied van Gamification: Gamen onder werktijd" en hoe hij de AVG bewustwording verhoogt. Frans en zijn collega's van VVA willen de deelnemers van deze bijeenkomst interactief betrekken bij deze onderwerpen en verzoeken de deelnemers hun gsm mee te nemen.

Hierbij nodigen wij u uit voor een bijeenkomst op donerdag 22 november a.s. bij ZigZag in Vlissingen

De presentatie wordt dit keer gegeven door het bedrijf Moduvision uit Vlissingen. Moduvision is genomineerd voor de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo.

Over ModuVision
ModuVision is opgericht in 1999 en bestaat op dit moment uit 15 medewerkers, voornamelijk met een instrumentele achtergrond opgebouwd bij lokale bedrijven als Chrompack, Varian en Bruker. ModuVision is een modern bedrijf waar het overgrote deel van de werknemers medeaandeelhouder is en zo meedelen in het succes van de onderneming
In de afgelopen jaren zijn we in stappen getransformeerd naar een serieuze speler die geavanceerde miniatuur robotica ontwikkelt voor gebruik in chemische laboratoria. Tegelijkertijd is de omzet de afgelopen 10 jaar vertienvoudigd.

PROGRAMMA

18:00 uur    Ontvangst Stichting ZigZag Edisonweg 8A 4382 NW Vlissingen
18:30 uur    Soep & broodje
19:00 uur    Welkomstwoord Richard Harinck, voorzitter
                   en Elly Hilgers, gastvrouw
19:15 uur    Presentaties Jan-Willem Mol en Gerda van de Beek
20:15 uur    Gelegenheid tot het stellen van vragen
20:30 uur    Netwerkborrel
21:00 uur    Einde

Kosten        deelname is gratis
Aanmelden  el@zvio.nl kan tot 20 november  a.s.

bijeenkomst op dinsdag 23 oktober a.s. bij gastlocatie TimeSavers in Goes.

De presentatie wordt dit keer gegeven door het bedrijf Comm-Co uit Hulst. De sprekers zijn Jacques Duerinck van Comm-Co,  Bastiaan Baars van BTenS, Bas Schiltmans van Procit.

Comm-Co
Is sinds 1992 world wide actief op het gebied van telecommunicatie, ATEX en rugged (=explosieveilige) producten in de olie-, gas-, petrochemie en scheepvaartindustrie.

Het onderwerp van deze avond is: Industry 4.0.

  • Wat is Industry 4.0?
  • Waarom Industry 4.0?
  • Goed geïnformeerd begin is het halve werk.
  • Wat kan er met Industry 4.0

Van POC naar dagelijkse toepassing. 

1. De actuele stand van industriële automatisering.

Paree BV, spreker Anthony Roose, projectconsultant
Wat is industriële automatisering? Industrie 4.0
Een optimaal functionerend productieproces garandeert een optimale productiviteit. Paree BV is de partner als het gaat om ontwikkelen, installeren en begeleiden van industriële automatisering projecten over heel de wereld. Binnen de industriële automatisering speelt ICT een steeds grotere rol en zien we een transitie van “lokale” data naar de verwerking van “big” data, middels Management Execution System (MES) technologie, wat ook bekend is onder de benaming Smart Industry of Industry 4.0. Met deze MES technologie worden fabrieken slimmer gemaakt en wordt inzicht verkregen in wat er werkelijk in een fabriek omgaat en welke processen er verbeterd kunnen worden.

2. Werken in Zeeland: Vacatures ICT en elektrotechniek

UWV, spreker Bertine Adriaansen, adviseur werkgeversdienstverlening
De arbeidsmarkt is in beweging en brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Wij nemen u graag mee in de arbeidsmarkt van Zeeland, hoe ziet deze eruit en wat zijn de ontwikkelingen. Wat betekent dit ook voor u als werkgever! Uiteraard worden de branches ICT en Techniek er voor u speciaal uitgelicht.

Scalda: sprekers Arold Versluijs, directeur college Techniek & Design en René Mondriaan, teamleider ICT-opleidingen
Met welke uitdagingen hebben de ICT-opleidingen (MB0) te maken?
Werknemers hebben in toenemende mate kennis nodig van andere vakgebieden. ICT gaat niet meer alleen over kantoorautomatisering. Steeds meer ICT-kennis wordt toegepast binnen een andere beroepscontext. 

PROGRAMMA
18:00 uur    Ontvangst, Werrilaan 8, 4453 CC 's-Heerenhoek
18:30 uur    Soep & broodje
19:00 uur    Welkomstwoord Richard Harinck, voorzitter
                   en Pieter Paree, gastheer
19:10 uur    Presentatie Industriële Automatisering
                   door Anthony Roose, Paree BV
19:35 uur    Presentatie Werkgelegenheid in Zeeland
                   door Bertine Adriaansen, UWV
20:00 uur    Presentatie ICT Opleidingen-praktijk
                   door Arold Versluijs en René Mondriaan Scalda
20:30 uur    Gelegenheid tot het stellen van vragen
20:45 uur    Netwerkborrel
21:30 uur    Einde

Kosten        deelname is gratis
Aanmelden 
el@zvio.nl

Hierbij wordt u van harte uitnodigt twee presentaties op woensdag 18 april  a.s. bij Acknowledge, Amundsenweg 27, 4462 GP  .

‘ICT & Lean’ door Frans de Bruijckere

Lean is meer een filosofie resp. een denkpatroon dan een vast omlijnde methode.
Hierbij is van belang dat de klant centraal staat. Dit houdt in dat de klant een kwalitatief goed product binnen een zo kort mogelijke tijd en voor een zo goedkope mogelijke prijs krijgt. Daarvoor is het nodig dat het (productie)proces zo continue mogelijk verloopt en continu op zoek gaan naar verspillingen in de ogen van de klant. De teamleden moet erop gericht zijn om continu het proces te verbeteren.Ik ga ervan uit dat de theorie grotendeels bekend is, daarvoor heb ik verwezen naar https://www.linkedin.com/in/louisbrackel/ waar je het boek Winnen met Lean kunt downloaden. Ik wil me in de presentatie voornamelijk richten op wat ervoor nodig is om het denkpatroon eigen te maken en te houden. Het is een combinatie van Lean management en Teamcoaching.

  1.  ‘MO4COM: Modeling for Communications’door Jacco de Kok

Het bedrijf MO4COM richt zich op de ontwikkeling van een nieuwe innovatieve techniek die op basis van wetenschappelijke kennis en modelering (toekomstige) natuurlijke leefomgevingen in 3D construeert en weergeeft, voor gebruik voor bijvoorbeeld video presentaties. Hiermee kunnen bestemmingsplannen, effecten van maatregelen en ingrepen in betreffende gebieden door zowel bedrijven als overheden, gevisualiseerd worden. Deze techniek kan zowel een momentopname maken van een her-in-te-richten gebied, als ook de ontwikkeling van een gebied in tijd visueel weergeven in een realistische animatie. Vraagstukken vanuit milieu oogpunt, leefomgeving, natuur effect van bedrijfsleven of welke maatschappelijke ontwikkelingsvraag ook kunnen visueel worden weergegeven, maar ook de mogelijke oplossingen, hun varianten en de effecten, met een wetenschappelijke onderbouwing.

Pieter Visser van Vincer Fiscaal Adviseurs komt op uitnodiging van ons lid Cora Blaak-Looij van VLDW Advocaten. Pieter heeft zich gespecialiseerd in het adviseren over en begeleiden van aanvragen voor de Innovatiebox. Als geen ander weet hij hoe deze fiscale voordelen benut kunnen worden bij innovatieve producten, zeker ook in de IT-sector. Het goed inzetten van de Innovatiebox naast de WBSO kan een belastingvoordeel van ...% opleveren. Een interessant onderwerp dus, niet alleen voor de ontwikkelende bedrijven binnen de ZVIO maar ook voor systeembeheerders, die immers juist vaak degene zijn die knelpunten signaleren en weten waar te innoveren valt.
Cora Blaak zal in aansluiting op wat Pieter vertelt over de fiscaal optimale route tips geven over hoe je de intellectuele eigendomsrechten (zoals het auteursrecht) daarbij goed vastlegt, zeker ook als het ontwikkelde product in opdracht van de klant is gemaakt en je wel van de Innovatiebox wilt profiteren. voor meer informatie: el@zvio.nl t.a.v. Eveline de Lange

Woensdag 21 juni 2017

Hierbij wordt u van harte uitgenodigd voor een presentatie over ‘Groei! Het Belang van Stuurinformatie’ op woensdag 15 november a.s. bij Visser & Visser in Goes.

Niet alles wat belangrijk is voor groei wordt gemeten. Niet alles wat gemeten wordt leidt tot gerichte verbeteracties met resultaat. Hoe zet je stuurinformatie in om groei te realiseren? Hoe betrek je personeel op een positieve manier in een resultaatgerichte verbetercultuur? Refine-IT deelt vanuit haar ervaring de belangrijkste do’s en dont’s voor organisaties met een groeiambitie.

U heeft in uw organisatie ongetwijfeld al veel data en rapportages. Toch is de vraag of dit leidt tot een betere en slimmere organisatie: begrijpt iedereen de relevante informatie en worden vervolgens ook de juiste acties genomen? Wilco Schellevis van Refine-IT bespreekt samen met u praktijktips om de stuurinformatie binnen uw organisatie beter te organiseren.

Natuurlijk staan we in deze bijeenkomst stil bij de ontwikkelingen rondom data en business intelligence. Tegelijkertijd hopen we u te inspireren met hoe deze technieken het verschil maken in de praktijk.

Visser & Visser is een top 30 kantoor met twaalf vestigingen en circa 260 medewerkers. Zij maken van ondernemers betere ondernemers.  Ze leveren niet alleen cijfers op, maar zorgen ervoor dat die cijfers ondernemers iets oplevert. Dat doen ze met strategische adviezen gebaseerd op de meest actuele cijfers. Dankzij de gerichte stuurinformatie en coaching bereiken ze  samen met de ondernemer een beter resultaat. Samen, want bij Visser & Visser staat de ondernemer er niet alleen voor. Bekijk hier de storytelling van Visser & Visser.

Op 25 mei 2018 moeten bedrijven en andere organisaties voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de nieuwe Europese wetgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens. Die wetgeving bevat nieuwe verplichtingen ?over de technische en organisatorische bescherming van persoonsgebonden data. Met name de torenhoge financiële sancties trekken sterk de aandacht. Onderdeel van de AVG zijn ook nieuwe verplichtingen om datalekken te melden aan de privacy-toezichthouders en de betrokken burgers. Nederland kent in de huidige Wet bescherming persoonsgegevens sinds 1 januari 2016 reeds een voorloper van zo'n meldplicht. 

Daarnaast is er nog andere wetgeving in de maak - de Cybersecuritywet - die aan een grote kring van bedrijven en organisaties bij ernstige security-incidenten ook nog andere meldplichten richting de overheid opleggen, ongeacht of bij zo'n incident persoonsgegevens zijn betrokken.
meer informatie....................

Wat zijn de trends in het zakelijke aankoopproces?

Het zakelijke aankoopproces begint steeds vaker digitaal. Hoe zorg je ervoor dat je als bedrijf gevonden wordt? De zoektocht van de klant is namelijk veranderd. Wanneer een klant voor de eerste keer contact met je bedrijf opneemt, is zo'n 70% van de oriëntatie al gedaan. De rol van sales en marketing is daardoor sterk veranderd.

Naar je kennis wordt iedere dag gezocht

Onderzoeksjournaliste en schrijfster Maria Genova is een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van identiteitsfraude, privacy en informatiebeveiliging. Voor haar bestseller 'Komt een vrouw bij de h@cker' verdiepte Genova zich in de wereld de hackers en hun slachtoffers. Als niet ict-er kan ze dat op een heel toegankelijke en boeiende manier vertellen over de toenemende digitale gevaren. Haar interactieve sessies vol voorbeelden uit de praktijk zijn voor velen een eyeopener. Hoe werken hackers precies? Wat doe je zelf verkeerd met je computer en met je mobiele telefoon? Hoe kunnen kwaadwillenden via jou de gegevens van alle klanten en van al je collega’s in handen krijgen? 

Tijdens een lezing op maandag 9 oktober laat Maria Genova je zien hoe weinig moeite het kost om je computer te hacken en je identiteit te stelen. Ze laat ook zien hoe de medewerkers criminelen helpen om het bedrijfsnetwerk over te nemen en data te stelen, meestal uit onwetendheid. Maria Genova geeft de aanwezigen tal van tips om je digitale veiligheid te vergroten. Hoe onthoud je vijftig verschillende wachtwoorden, wat is de beste manier om je computer en het bedrijfsnetwerk te beschermen, is WIFI veilig, mogen bedrijven je paspoort kopiëren, hoe weet je of een email van een vertrouwde afzender veilig is en hoe kunnen social media gebruikt worden om je identiteit te stelen? Dat zijn slechts enkele van de vragen die aan bod komen. Tijdens deze interactieve lezing zie je enkele interessante filmpjes.

 

Dinsdag 24 mei 2017

Donderdag 12 januari 2017

Dinsdag 11 april 2017 

Dinsdag 21 maart 2017 

Dinsdag 21 maart 2017

Dinsdag 20 september 2016

Donderdag 23 februari 2017

Dinsdag 13 december 2016

Donderdag 31 maart 2016 

Donderdag 20 oktober 2016

Dinsdag 22 november 2016

BBQ

Woensdag 4 juli 2016

Woensdag 11 mei 2016 

Donderdag 28 januari 2016

Maandag 29 februari 2016

Donderdag 15 oktober 2015

Dinsdag 14 juli 2015

Donderdag 28 mei 2015

Bijeenkomsten

Donderdag 21 november 2019
Spreker Stefan Vogelaar van NEH (Nederlands Expertisegroep Holland)
Onderwerp: "De Toekomst van de Cloud"
Locatie: Woongoed Middelburg

 

Donderdag 10 december 2019
Spreker: Eddy van der Stock van V-ICT-OR
Onderwerp: "Dé koepelorganisatie voor informatie en technologie op het lokale overheidsniveau,
en de bezieler van de Vlaamse Virtuele Gemeenten"
Locatie: Kastenstudio Zeeland in Vlissingen

 

21 of 23 januari 2020
Sprekers: meer info volgt
Onderwerp; Zeeuwse ICT Arbeidsmarkt

Locatie: Scalda in Vlissingen

 

Donderdag 20 februari 2020
Spreker: Sander Goudswaard ICT manager Westerscheldetunnel
Onderwerp: Bediening, bekabeling en overige elektro en ICT techniek in de tunnel
Locatie: Westerscheldetunnel in Borssele